MA House / Plan:b arquitectos

first_img Photographs Projects “COPY” MA House / Plan:b arquitectos ArchDaily CopyAbout this officePlan:b arquitectosOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSanta Fe de AntioquiaPublished on July 14, 2016Cite: “MA House / Plan:b arquitectos” [Casa MA / Plan:b arquitectos] 14 Jul 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save想阅读文章的中文版本吗?哥伦比亚原始环境中的 MA 别墅 / Plan:b arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/791083/ma-house-plan-b-arquitectos Clipboard Architects: Plan:b arquitectos Year Completion year of this architecture project Photographs:  Alejandro Arango Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Colombia Year:  2015 Colombia “COPY” Save this picture!© Alejandro Arango+ 26 Share Manufacturers: Indural, Mármoles y granitos de Alicante, RolformadosEcosystem:Tropical HumidFraming:Mario VillamilProject Direction:Felipe Mesa, Federico MesaDesign Team:Carlos Blanco, Daniel Tobón, Sebastián Serna, Anne Berkers, Gidka –Gloria Riberos, Laura Kate Correa, Esteban Hincapié, Maria Clara OsorioCountry:ColombiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Alejandro ArangoRecommended ProductsResidential ApplicationsAccoyaAccoya® Wood in a Split-Level West Vancouver HomeSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureResidential ApplicationsCymat Technologies Ltd.Hudson Valley Home, USA – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Pre-engineered StructuresText description provided by the architects. This project is located in a tropical dry forest ecosystem, with an average annual temperature of 28 degrees Celsius that is uniform throughout the year, a feature Cauca River Valley. Because of this, bioclimatic factors such as the generation of shadow or the use of natural ventilation were decisive in the design.Save this picture!© Alejandro ArangoTOPOGRAPHYThis house adapts to the topographical conditions of a lot that was modified earlier: a sloping hillside was cut to produce a flat area and a large rear slope. Given this condition the house makes use of the flat area, but try to restore the profile of the mountain locating the high areas with two levels to the back, and the low areas shaded to the front. In section, we define a low corridor to the landscape and rooms with two levels towards the slope, connected through an inclined reinforced concrete roof that leads the passage of the wind currents from the low to the high areas.Save this picture!Site PlanMODULES In plan the house is defined by four modules coiled around a tree and the distant landscape of the Cauca River. The first module contains the master bedroom, the second and fourth modules contain two guest bedrooms each, and the third has the social and services areas. These modules connected by a corridor define a concave exterior space where the pool and recreation areas are located. Fragmentation in modules and angle changes allow the house to increases its facade area exposed to natural air currents and thereby increase its permeability.Save this picture!© Alejandro ArangoSave this picture!Structural SchemeSave this picture!© Alejandro ArangoCORRIDOR In this case, as in the traditional architecture of the region, the corridor acts as an open, elongated shadow area to hang hammocks and watch the distant landscape; To control the sun and to close this area in some cases, large sliding metal doors were designed with a pattern of 60% perforation, allowing natural ventilation even at times when the space is not open. The house has been located so that the corridor remains shaded almost all year.Save this picture!© Alejandro ArangoSave this picture!© Alejandro ArangoProject gallerySee allShow lessFour Outstanding Housing Projects Win 2016 AIA/HUD Secretary AwardsArchitecture NewsCity of London Building Award 2016 Winners AnnouncedArchitecture News Share MA House / Plan:b arquitectosSave this projectSaveMA House / Plan:b arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/791083/ma-house-plan-b-arquitectos Clipboard Houseslast_img read more