PLC House / Catalina Lanza Castelli + AR Arquitectos

first_img Houses Area:  4144 ft² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933765/plc-house-catalina-lanza-castelli-plus-ar-arquitectos Clipboard Year:  PLC House / Catalina Lanza Castelli + AR Arquitectos Architects: AR Arquitectos, Catalina Lanza Castelli Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933765/plc-house-catalina-lanza-castelli-plus-ar-arquitectos Clipboard Photographs PLC House / Catalina Lanza Castelli + AR ArquitectosSave this projectSavePLC House / Catalina Lanza Castelli + AR Arquitectos Projects “COPY”center_img ArchDaily CopyHouses, Houses Interiors•Villa Allende, Argentina CopyAbout this officeCatalina Lanza CastelliOfficeFollowAR ArquitectosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsVilla AllendeArgentinaPublished on February 22, 2020Cite: “PLC House / Catalina Lanza Castelli + AR Arquitectos” [Casa PLC / Catalina Lanza Castelli + AR Arquitectos] 22 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Photographs:  Gonzalo Viramonte Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Gonzalo Viramonte+ 22Curated by Clara Ott Share Manufacturers: AutoDesk, ACT 3D, Contigiani, Feyro, Raicons, Saniplast, Selva Colección, Trimble NavigationArchitects In Charge Of The Project:Catalina Lanza CastelliArchitects In Charge Of The Work:AR Arquitectos (Santiago Arzubi e Iván Revol)Design Team:Catalina Lanza Castelli, Santiago Arzubi, Iván RevolClients:PLCLandscaping : Selva ColecciónCollaborators:Raicons – Materiales de la Construccion.City:Villa AllendeCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Gonzalo ViramonteRecommended ProductsWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoText description provided by the architects. On a large and with a slight drop land, in a quiet neighborhood and surrounded by green, a single-family house was planned where the design prevails in every detail and its functionality accommodates to the client’s need. Developed on a single floor, practicality, austerity and flexibility are the main components of the proposal, materialized through simple lines and pure forms.Save this picture!© Gonzalo ViramonteSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Gonzalo ViramonteAs for its implantation and morphology, the L-shaped plant was designed with the aim of framing the existing carob tree in the courtyard so that it could be part of the house. The large exposed concrete beams that extend from house slab make the tree limit, emphasizing the importance it has in the social and private spaces.Save this picture!© Gonzalo ViramonteSave this picture!ElevationsSave this picture!© Gonzalo ViramonteA longitudinal and pure wall highlights the entrance of the house and its imposing rusty veneer door. Then, the social area together with a toilet and a living-dining room with the veneer grill opens completely towards a covered gallery through aluminum windows doors, being the intermediate space between the interior and the external patio. A sliding door made of sheet metal that blends with the lining of the interior walls leads to the morphological and functional articulation scape of the house.Save this picture!© Gonzalo ViramonteThe kitchen with window to the green opens to the recreation space, which is visually related to the patio of the carob tree, generating a wide space of circulation and contemplation. This transition space achieves a spatial distribution of functions, dividing the service area of the private sector: the kitchen is connected to a laundry, tender, utility room and garage; while the recreation space takes you through a hallway highlighted by its circular skylights and its concrete slab towards the bedrooms with their respective bathrooms. All spaces are directly related to the surrounding nature of the house.Save this picture!© Gonzalo ViramonteSave this picture!SectionSave this picture!© Gonzalo ViramonteMateriality is defined by the balanced combination of white, concrete and iron that make the project have its own stamp and be and highlighted in its natural environment.Exposed concrete slabs that run through all the spaces, joined by sheet metal details that appear in their cladding and in their parasols and doors, unify visually and spatially the house. Finally, the glass allows to show the whole link.Save this picture!© Gonzalo ViramonteProject gallerySee allShow lessMae Kao Canal House / EKAR & Full Scale StudioSelected ProjectsSumu Residence / Echo Design + ArchitectureSelected Projects Share Argentina 2018last_img read more